Filip listar Melodifestivalen 2014-finalen

Om mindre än 24 timmar är det dags. Eventet som i princip hela Sverige samlas inför. Melodifestivalen-finalen! Är ni osäkra på vilket bidrag ni ska rösta på? Ingen fara! Jag skall nu ge er min lista över vilka bidrag jag tycker om mest, från sämst hela vägen till bäst. Även fast vi redan vet att Anton Ewald, Oscar Zia eller YOHIO kommer att vinna...

10. Ellen Benediktson - Songbird

Först ut är Melodifestivalen 2014-finalens sämsta bidrag "Songbird", om man får använda sig av sådana hårda ord. En väldigt lugn och vacker låt men ack så TRÅKIG. Framträdandet är långsamt, kamerorna tycks flyga över scenen och publiken i slow motion och absolut ingenting händer i varken framträdandet eller låten. Sjukt bra vaggvisa! Dock är hon en väldigt söt tjej och har en superbra röst så puss på dig, Ellen!

9. Linus Svenning - Bröder

En väldigt hemsk låt och inte enbart för att den inte är något vidare bra, mår dåligt av den deppiga texten som handlar om hans döda bror. Dock låter låten, eller snarare sättet texten är skriven på, som något som mer skulle passa i Lilla Melodifestivalen. Den känns inte utvecklad. Melodin i refrängen är dock väldigt skön och det känns starkt! Men! Texten känns så långt ifrån 2014 man kan komma. Gör om, gör rätt! Du/ni har potential!

8. Anton Ewald - Natural

Här har vi en potentiell vinnare av Melodifestivalen 2014, för när Ewald tar sig på penis i bästa sändningstid får han alla Sveriges 12-åringar att smälta och föräldrarnas telefonräkningar går inte ens att skriva in på en miniräknare. Jag måste dock medge att han dansar bra och att låten är medioker, precis som allt annat som spelas på din radio i köket. Ett grymt recept för högar med STIM-pengar och 12-åringars hjärtan, om det nu är det man vill ha.

7. Sanna Nielsen - Undo

"Bidrag nummer 6: Sanna Nielsen med låten ctrl+z!"
Sanna Nielsen är en väldigt bra sångerska och det är i princip det enda smickret jag tänker ge henne. Låten inleds med (vackert) pianospel men även denna låt inleds för alldeles för långsamt och tråkigt. Kan tänka mig att refrängen är grymt svår att sjunga men Sanna sätter den bra! Låten tar dock lite fart en bit in och det utvecklas till en riktig power-ballad! Dock ingenting jag skulle vilja skicka vidare till Eurovision. Kanske nästa år, Sanna!

6. Panetoz - Efter solsken

"Efter solsken kommer värsta regnet"? Seriously? "Värsta regnet"? Det allra värsta någonsin, typ som när Noa åkte på den där arken med djur? Ja visst, okej. Skämt åsido, låten är jävligt catchy, rytmen är grymt skön. Synd bara att det enda man hör är refrängen. Jag hoppas grymt mycket att de har förbättrat "uttalet" i verserna tills finalen, för en raplåt som man inte hör texten i (som är det allra VIKTIGASTE i sådan musik) är inte mycket alls att hänga i julgranen. Skulle Panetoz vinna och de bestämmer sig för att översätta låten till Eurovision så... Jag vet inte, kan inte föreställa mig det helvetet. Sorry Panetoz, maybe next time!

5. Helena Paparizou - Survivor

Helena Paparizou, vinnaren av Eurovision år... Jag vet inte, det har vi alla glömt bort.
När jag såg låttiteln "Survivor" hoppades jag på något som lät likt Destiny's Childs låt med samma namn, även om det hade varit plagiat (eftersom att det hade gjort bidraget väldigt... Spännande). Jag är ändå glad över att det inte var så, för låten är fan inte en dålig låt! Man känner sig ändå lite grym när man hör den! Bra gjort, Helena!

4. Oscar Zia - Yes We Can

Trodde aldrig att jag skulle sätta Oscar Zia så här långt upp på listan! Här har vi ännu en potentiell vinnare av Melodifestivalen 2014 på grund av alla Sveriges 12-åringar, som vi vet är en majoritet.
Även fast han snott både Barack Obamas och Byggare Bobs catch phrases så är låten ändå jävligt bra! Synd bara att han sjöng ganska falskt när han framförde bidraget i delfinalen. Väldigt kul idé med TV-skärmarna på scenen förresten! Har dock hört att hela det konceptet är snott från någonting på MTV, men äh... Vad vore väl en värld utan tjuvar.

3. YOHIO - To the End

The battle of the 12-year-olds går av stapeln på lördag och förutom Anton Ewald och Oscar Zia är YOHIO en av dem som slåss om 12-åringarnas hjärtan. Eftersom att någon av dessa tre helt klart kommer att ta hem vinsten hoppas jag så klart att YOHIO tar hem priset. Han har ju ändå den 3:e bästa låten i årets final, om man ska gå efter den här snygga listan.
"To the End" är grymt mycket bättre än låten han förra året tävlade med, jag skulle inte ens bli superledsen om den vann! Förutom att låten är en bra jävla låt så är YOHIO helt klart den roligaste att titta på, särskilt för oss som älskar manga och anime.

2. Alcazar - Blame It On The Disco

Vad är det jag ska skylla på discot för? För att jag kom hem en minut över tolv när jag skulle kommit hem prick? Vill ha reda på svaret!
Låten är gryyyyymt catchy och jag skulle gärna dansa hela jävla natten till den här låten och att de sänds ned från taket i en stor fucking discokula är mycket älskvärt. Visst att låten låter i princip exakt likadant som alla andra låtar av Alcazar men det gör inget när det låter bra.
Sjunger Andreas Lundstedt någonting ens förresten?

1. Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'

Att Ace är grymt jävla snygg måste jag försöka förbise just nu.
Låten är en låt som alla lär kunna relatera till, förutom möjligtvis kostymnissar. "Busy Doin' Nothin'" är den enda låten hittills jag hört som verkligen låter 2014 och ny. Nästan alla andra låtar i årets tävling har låtit mycket 2010-ish. Skönt med något nytt och fräscht och refrängen är helt jävla grym, pump it girl!!
Det enda negativa jag måste säga är att hon stundvis i framförandet sjöng falskt men när man hoppar runt så där mycket på scenen förstår jag att det kan vara svårt att hålla tonerna. Vi kan väl hoppas på att hon har hunnit öva ännu mer på detta nu så att hon i finalen är den ultimata deltagaren! I'm rootin' for you, Ace!

Håller du inte med min lista alls? Vilket bidrag tyckte DU var det bästa i år? Berätta det för mig i kommentarerna!

Kommentera gärna: