FILIP WINTHER

Bo Filip Winther, född 20 mars 1995 i Solna, Stockholm, är en hiphopartist, låtskrivare och musikproducent som även skapar underhållning på internet.

Musik
Efter att i väldigt unga år ha skrivit diverse texter började Filip Winther vid 13 års ålder att skriva raptexter. Efter ett år av låtskrivande spelade han in texterna med en enkel USB-mikrofon i sin källare. Detta ledde till att han skickade in ett par av de inspelade låtarna till Lilla Melodifestivalen 2009. Han kom med med bidraget Jag lovar och svär och slutade på en delad sjätteplats. Låten är än idag den låt med flest ord i hela Lilla melodifestivalens historia. Den släpptes under namnet Filip på grund av att han inte fick använda sig av hans fullständiga namn.

I början av 2014 startade Filip Winther labeln Intended Records, vilken han släpper den mesta av hans musik genom.

Låten Fel sida om sängen släpptes i maj 2012 och kom att bli en av Filips mest populära låtar med över en kvarts miljon uppspelningar totalt.

Våren 2016 släpptes albumet Dö cool, ett album som började produceras redan 2011. Under Vintern samma år släpptes Dö cool även i en begränsad upplaga av fysiska skivor.
Inför släppet av Dö cool släpptes 2015 samlingsalbumet Skåpmat som innehöll tidigare släppta (och några osläppta) verk.

Hösten 2017 släpptes EP:n Månlandaren. Temat var rymden på denna EP och den bestod av sex stycken spår.

Diskografi
 
Album
Skåpmat - samlingsalbum (2015)
Dö cool - album (2016)


EP
Månlandaren (2017)

Singlar
Skrivtorka (2011)
Jag (2011)
Kärlek för idioter (2012)
Fel sida om sängen (2012)
Luft (2014)
Loser (2014)
Politik blaha (2014)
Ingen dum idé (2016)
En kasse skridskor (2017)


Medverkan
Jag lovar och svär - Lilla melodifestivalen 2009 (2009)

Födelsenamn: Bo Filip Winther
Smeknamn: FW • Flipper • Fille
Födelsedatum: 20 mars 1995
Födelseort: Solna, Stockholm
Genre: Hiphop • Rap • Trap
År som aktiv: 2008-nutid
Label: Grey Coin Productions (2008-2013) • Intended Records (2014-nutid)